Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Formule 1: de Grand Prix van Spanje

door Max Lanters | door Max Lanters

image Formule 1: de Grand Prix van Spanje
In Barcelona is dit weekend alweer de tiende Grand Prix van dit Formule 1 seizoen. In het rijdersklassement is het sinds lange tijd weer een beetje spannend aan het worden. Max Verstappen, die de afgelopen jaren meestal de snelste was, liet de afgelopen periode wat punten liggen. Terwijl de teams van McLaren, Ferrari en in de laatste race in Canada ook Mercedes dichterbij komen.

De historie van de Grand Prix van Spanje

Voorspellingen F1 grand prix Spanje

De Grand Prix van Spanje op het Circuit de Barcelona-Catalunya staat sinds 1991 op de Formule 1 agenda en heeft een indrukwekkende lijst met winnaars. Zo werden de eerste twee Grand Prix´s gewonnen door Nigel Mansell, wonnen Michael Schumacher en Lewis Hamilton allebei de race 6 maal en wist Max Verstappen al 3 keer op de hoogste trede van het podium te eindigen. 2 van deze 3 overwinningen behaalde de regerend wereldkampioen overigens in de laatste 2 edities. In de laatste GP van Spanje vorig jaar overklaste Verstappen zijn concurrenten met grote overmacht. De Limburger had halverwege de race al een voorsprong van 14 seconden en kwam uiteindelijk bijna 24 seconden eerder over de finish dan Hamilton.

Wedden op Formule 1

Het Circuit van Barcelona-Catalunya

Voorspelling GP van Spanje

Het circuit van Barcelona heeft eigenlijk alles wat een leuke baan moet hebben. De baan heeft een lang recht stuk, een aantal hoogteverschillen en een variatie aan snelle en langzame bochten. Ondanks dat het 14 bochten tellende circuit alle elementen heeft van een attractieve baan is het voor de rijders en dus ook voor de toeschouwers een van de saaiste races in de Formule 1. Dit komt voornamelijk omdat alle teams tijdens de winterperiode hun tests voor het nieuwe seizoen doen op het 4,7 kilometer lange circuit doen en zo over een grote schat aan data beschikken.

Ondanks dat Max Verstappen de afgelopen races de concurrentie zag inlopen, lijkt de regerend wereldkampioen wederom de grote favoriet dit weekend. Verstappen wist vorig jaar met grote overmacht te winnen, haalt als geen ander veel voordeel uit de beschikbare data en krijgt wellicht dit weekend wederom hulp van de weergoden. Er is namelijk een redelijke kans op regen op zondag tijdens de race.

Wedden op Formule 1

Het programma dit weekend

Voorspelling GP van Spanje

Het weekend begint op vrijdagmiddag met de eerste vrije training gevolgd door de tweede vrije training. Op zaterdag aan het begin van de middag is de derde en laatste vrije training en later in de middag is de kwalificatie voor de hoofdrace. De hoofdrace begint om 15:00 op zondagmiddag. De weersomstandigheden kunnen een dit weekend een belangrijke rol gaan spelen. Zo lijkt het vrijdag en zaterdag droog te blijven, maar gaat het zondagmorgen wel regenen.

DatumActiviteitNederlandse starttijd
Vrijdag 21 juniVrije training 113:30
Vrijdag 21 juniVrije training 217:00
Zaterdag 22 juniVrije training 312:30
Zaterdag 22 juniKwalificatie16:00
Zondag 23 juniGrand Prix van Spanje15:00

Dit seizoen verloopt minder gemakkelijk voor de Red-Bulls dan de vorige en doet de concurrente het goed. Toch lijkt Verstappen weer favoriet, helemaal als het zal gaan regenen. Je kunt onze Formule 1 voorspelling voor de GP van Spanje en de aankomende GPs allemaal lezen op onze pagina.

Wedden op Formule 1

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer