Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Formule 1: De Grand Prix van Hongarije

door Max Lanters | door Max Lanters

image Formule 1: De Grand Prix van Hongarije
Dit weekend wordt er in Hongarije de dertiende race van dit Formule 1 seizoen gereden. Deze race is de een na laatste race voor de zomerstop en belooft in meerdere opzichten een interessante wedstrijd te worden. Ondanks de ruime voorsprong van 81 punten in het klassement van Max Verstappen op Lando Norris, lijkt de druk op de regerend wereldkampioen elke ronde toe te nemen. Ook zullen de rijders dit weekend rekening moeten houden met de warme weersomstandigheden.

De historie van de Grand Prix van Hongarije

Voorspellingen F1

De Grand Prix van Hongarije staat sinds 1986 op de Formule 1 agenda en de eerste twee edities werden toen gewonnen door Nelson Piquet, de huidige schoonvader van Max Verstappen. Ook na de 3-voudig wereldkampioen staan er nog een paar mooie namen op de lijst met overwinnaars op de Hungaroring. Zo won Ayrton Senna er driemaal, won Michael Schumacher viermaal en is Lewis Hamilton met 8 overwinningen op de Hungaroring de absolute recordkampioen.

Aan deze dominante periode van de Engelsman, die tussen 2007 en 2020 dus 8 keer won, is inmiddels een einde gekomen. De 7-voudig wereldkampioen wist in de laatste drie edities niet als eerste over de finishlijn te komen en zag de laatste twee edities gewonnen worden door Max Verstappen. Hamilton vertrok vorig jaar nog wel van de eerste plaats, maar was eigenlijk bij de eerste bocht al gezien door Verstappen. Die de race uiteindelijk won met meer dan 30 seconden voorsprong op de concurrentie.

Wedden op Formule 1

Het circuit de Hungaroring

Voorspellingen F1

Het circuit waar de Grote Prijs van Hongarije wordt gereden ligt net buiten de stad Mogyoród en is door de hoogteverschillen goed te volgen door de aanwezige toeschouwers. Het bijna 4,5 kilometer lange circuit heeft drie lange stukken en in totaal 14 bochten, waarvan vooral de eerste en de laatste langzaam en lastig zijn. De overige bochten zijn over het algemeen redelijk snel, waardoor inhalen niet altijd even gemakkelijk is.

Naast dat er weinig plekken zijn waar gemakkelijk ingehaald kan worden is er nog een belangrijke factor dit weekend, het weer. De coureurs en de mensen op het circuit moeten zich namelijk klaar gaan maken voor een verhit weekend. De weersverwachting ligt dit weekend boven de 30 graden en de 70 rondes die gereden gaan worden zullen dus veel vragen van de coureurs en hun bolides.

Wedden op Formule 1

Het programma dit weekend

Voorspellingen F1

Dit warme weekend wordt op vrijdagmiddag gestart met de eerste vrije training, gevolgd door de tweede vrije training aan het einde van de middag. Op zaterdag is er aan het begin van de middag nog een derde vrije training en daarna is de kwalificatie. De hoofdrace begint op zondagmiddag om 15:00.

DatumActiviteitNederlandse starttijd
Vrijdag 19 juliVrije training 113:30
Vrijdag 19 juliVrije training 217:00
Zaterdag 20 juliVrije training 312:30
Zaterdag 20 juliKwalificatie16:00
Zondag 21 juliGrand Prix van Hongarije15:00

Naast de moeilijke weersomstandigheden belooft het ook een verhitte strijd op de baan te worden. Zo is er de strijd tussen Max Verstappen en Lando Norris en wat te verwachten van Lewis Hamilton? De Brit won al 8 keer, wist de laatste 3 edities niet te winnen maar wist de vorige race op Silverstone te verrassen door na ruim twee jaar weer eens als eerste over de eindstreep te rijden. Je kunt onze Formule 1 voorspelling voor de GP van Hongarije en de aanstaande allemaal lezen op onze pagina.

Wedden op Formule 1

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer