Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Euro 2024 & Copa America 2024 Finales: alles wat je moet weten voor dit weekend!

door Max Lanters | door Yohan Tristram

image Euro 2024 & Copa America 2024 Finales: alles wat je moet weten voor dit weekend!
Aanstaande zondagavond nacht staan de twee finales van de belangrijkste toernooien van deze zomer op het programma. In dit artikel vind je alle belangrijke informatie waarmee je rekening moet houden voor deze wedstrijden.

Spanje - Engeland: een enorme clash verwacht

Weddenschappen en voorspelling Spanje Engeland EK 2024

Na een maand van intense wedstrijden zijn we aanbeland bij de laatste wedstrijd van het toernooi. Spanje, dat voor aanvang van dit toernooi in de EK voorspellingen als een van de outsiders werd gezien, verraste al snel iedereen door een voetbal te spelen dat leuk was om naar te kijken, maar vooral effectief, wat een van de grote tekortkomingen van dit land onder Luis Enrique was. En net toen je dacht dat je Les Bleus of Engeland de trofee zou zien winnen op 14 juli, had Spanje opeens de favorietenrol verdient.

En de weg naar deze eindstrijd was niet echt ingewikkeld voor Dani Carvajal en zijn teamgenoten, die, zo lijkt het, niet veel moeite hoefden te doen. Toch hadden ze het zwaarste gedeelte van de knock-outfase, evenals de groep des doods aan het begin van het toernooi. Maar de Spanjaarden overtroffen hen gewoon! Sterker nog, in groep B met Kroatië, Italië en Albanië had La Roja geen tijd om in de wedstrijd te komen en moesten ze meteen vanaf het begin hun tanden laten zien. En dat deden ze, met 3 overwinningen zonder tegendoelpunten (3-0 tegen de Kroaten en 1-0 tegen de Italianen en Albanezen).

Nadat Spanje zich gemakkelijk had gekwalificeerd voor de laatste 16 door als beste van hun groep te eindigen, had het een wedstrijd in de ronde van 16 tegen Georgië binnen handbereik en slaagde daar perfect in (4-1 overwinning). Maar in de kwartfinales begon het ingewikkeld te worden, met een wedstrijd in deze fase van de competitie tegen Duitsland, het gastland! In de halve finale tegen Frankrijk was het Spaanse team technisch veruit superieur en twijfelde het nooit echt, ondanks de openingstreffer van Frankrijk. Het zette de wedstrijd op zijn kop in minder dan 5 minuten (21e en 25e) en boekte hun ticket voor de finale.

Spanje is zonder twijfel het beste team op dit Euro 2024 en speelt het beste en meest effectieve voetbal.

Engeland daarentegen had een heel andere ervaring en was extreem teleurstellend! Zozeer zelfs dat ze niet de favorieten zullen zijn in onze Spanje - Engeland voorspelling. En om te zeggen dat de mannen van Gareth Southgate niet zo goed hebben gepresteerd als verwacht, is een understatement, gezien het indrukwekkende talent in dit team. Met gevestigde spelers en jonge talenten die dit jaar hun opwachting hebben gemaakt, had het team op papier alles in zich om totaalvoetbal te bieden.

Maar ze bleven teleurstellen, al vanaf de groepsfase. In een groep waar de Three Lions op papier op volle sterkte zouden moeten zijn, wonnen ze slechts één wedstrijd, de eerste tegen Servië (1-0). Daarna wisten ze twee keer gelijk te spelen, tegen Denemarken (1-1) en Slovenië (0-0). We hadden gehoopt hier meer van te zien in de belangrijkste wedstrijden en tijdens de knock-outfase, maar het resultaat was hetzelfde en de conclusie vergelijkbaar: Engeland ontsnapte dankzij individuele prestaties.

In de 16e ronde tegen Slowakije had Bellingham in de 95e minuut een kopbal nodig om zijn ploeg de extra tijd in te sturen. Tegen Zwitserland in de kwartfinale was een doelpunt van Bukayo Saka genoeg om de stand in de 80e minuut gelijk te trekken. En in de halve finale tegen Nederland benutte Kane een dubieuze penalty, waarna Ollie Watkins in de 90e minuut vanuit een moeilijke hoek de winnende scoorde. 

Zoals je kunt zien, zal deze Euro 2024-finale meer een soort reactie van Engeland zijn!

Wedstrijdinformatie

  • TV-zender: NPO1
  • Tijdstip: 21:00 (zondag 14 juli 2024)
  • Stadion: Olympiastadion (Berlijn, Duitsland)
  • Scheidsrechter: François Letexier (Frans)
  • Live commentaar: Spanje - Engeland livescore

Argentinië - Colombia: nog een titel voor Messi?

Voorspelling Argentinie Colombia Finale Copa America 2024

Nu is het tijd voor de finale van Amerika's grootste competitie van de zomer, met Argentinië, dat al een tijdje favoriet is in onze Copa America 2024 voorspellingen, tegenover Colombia. Kunnen Lionel Messi en zijn teamgenoten een historische treble behalen, na het winnen van deze wedstrijd in 2021 en het WK in 2022? De Argentijnen zijn er in ieder geval heel dichtbij!

Argentinië plaatste zich met gemak voor de kwartfinales met 3 overwinningen (2-0 tegen Canada, 1-0 tegen Chili en 2-0 tegen Peru) en was zeer solide in de competitie, met slechts één tegendoelpunt. Dat kwam in de meest teleurstellende wedstrijd van de Albiceleste, in de kwartfinale tegen Ecuador (gewonnen op strafschoppen).

In de halve finale moesten de Argentijnen het opnemen tegen... Canada, dat ze met dezelfde score (2-0) versloegen als in de groepsfase. Het was een wedstrijd waarin Lionel Messi zijn allereerste doelpunt in de competitie maakte, nadat hij al een assist had gegeven. Hij is misschien minder beslissend in deze editie van 2024, maar hij is niet minder belangrijk voor zijn nationale team!

De twee beste teams van deze Copa America 2024 staan tegenover elkaar in wat een geweldige finale belooft te worden.

Zoals we in het vorige artikel al zeiden, is Colombia zonder twijfel een van de ploegen met de beste vorm en ze hebben al maanden geen wedstrijd verloren. Is dat genoeg om ze favoriet te maken in onze Argentinië - Colombia voorspelling? Niet helemaal, want de Colombianen zijn een harde noot om te kraken. Maar de Colombianen hebben alle kans om zondagavond weer een prestatie neer te zetten.

Nadat ze zonder problemen door hun groep waren gekomen en voor Brazilië waren geëindigd, domineerde Colombia Panama met een ruime marge (5-0) in de kwartfinales. Daarna wachtte de Colombianen een grote wedstrijd in de halve finales, met een underdog tegen Uruguay.

De Colombianen zetten een geweldige prestatie neer en hielden zelfs een 1-0 voorsprong vast nadat ze vlak voor rust met 10 man waren gereduceerd! Met een historische James Rodriguez (die met 6 assists de beste passer in de geschiedenis van het toernooi werd) kan een heel land gaan dromen...

Wedstrijdinformatie

  • TV-zender: NPO1
  • Tijd: 02:00 (maandag 15 juli 2024)
  • Stadion: Hard Rock Stadium (Miami, Verenigde Staten)
  • Scheidsrechter: Raphael Claus (Braziliaans)
  • Live commentaar: Argentinië - Colombia livescore
Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer