Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

EK Voetbal 2024: de wedstrijden van de achtste finales - wat is de loting?

door Max Lanters | door Max Lanters

image EK Voetbal 2024: de wedstrijden van de achtste finales - wat is de loting?
De groepsfase van het toernooi is voorbij en na een aantal verrassingen zijn de tegenstanders van de gekwalificeerde teams nu bekend. De ronde van 16 wordt gespeeld van 29 juni tot 2 juli. Het einde van de groepsfase, wie is de favoriet na wat er tot nu toe is vertoond?

De eerste drie wedstrijden van de competitie werden gespeeld en natuurlijk waren er een aantal verrassingen en andere teams die niet het verwachte niveau lieten zien.

Tabel Playoffs Achtste finale - EK Voetbal 2024 Duitsland

Tot nu toe is het een gelijkopgaand Europees Kampioenschap, met niet veel doelpunten in de eerste helft. Op onze Euro voorspellingen pagina kun je de beste informatie vinden om je sportweddenschappen voor te bereiden. Hier zijn de wedstrijden voor de ronde van 16.

Zwitserland - Italië: een rematch voor de Azzurri

EK 2024 Zwitserland Italië voorspelling

Een duel tussen ploegen die elkaar goed kennen. Sterker nog, aan Italiaanse kant zullen ze niet vergeten zijn dat deze tegenstander hen hun kans op deelname aan het WK van 2022 direct ontnam na de loting op de laatste speeldag, die hen naar de play-offs bracht waar ze daarna verloren van Noord-Macedonië.

Aan de ene kant had het team in het rood een goede eerste ronde, met vijf punten uit negen, waarin ze Hongarije versloegen en gelijkspeelden met Schotland en Duitsland. Ze waren zelfs nog maar een paar minuten verwijderd van een overwinning op de gastheren en het veroveren van de eerste plaats, maar een laat doelpunt van Niclas Füllkrug keerde het tij.

De ploeg van Luciano Spaletti kende een turbulente start. Een openingszege tegen Albanië bereidde hen goed voor op de tweede ronde, waar ze in twijfel werden getrokken vanwege hun prestaties in het verlies tegen Spanje, waar ze nauwelijks een schot op doel hadden. Uiteindelijk bereikten ze de laatste 16 door een laat doelpunt van Mattia Zaccagni tegen Kroatië, waardoor het 1-1 werd.

Belangrijke wedstrijdinformatie

Duitsland - Denemarken: de eerste grote test voor de thuisploeg

Duitsland - Denemarken EK 2024 Voorspelling

De Duitsers zullen het moeten opnemen tegen een sterke ploeg met spelers uit de Europese topteams. De gastheren waren een van de best presterende teams in de groepsfase, met twee overwinningen in hun eerste twee wedstrijden en een gelijkspel tegen Zwitserland op speeldag drie om de eerste plaats te veroveren. Nu, 28 jaar later en tijdens het officiële afscheid van Toni Kroos, willen ze de trofee opnieuw in de wacht slepen.

Denemarken kon op zijn beurt niet overtuigen tijdens deze periode van het toernooi. Drie gelijke spelen, twee doelpunten gescoord en twee tegengoals waren hun record tot nu toe. Met die score hadden ze uitgeschakeld kunnen worden als ze in een andere groep zouden vallen.

Belangrijke wedstrijdinformatie

Bekijk de beste Euro odds!

Engeland - Slowakije: een goede uitkomst voor de Britten

EK 2024 Voorspellingen Engeland Slowakije

Een van de kandidaten begint de beslissende fase tegen het solide Slowakije. De Three Lions lieten vanaf het begin twijfels achter en lieten niet hun beste versie zien. Ze hadden echter geen grote problemen om de eerste plaats in de groep te veroveren na één overwinning en twee gelijke spelen.

Het Centraal-Europese land zorgde aan het begin van het toernooi voor een verrassing door België te verslaan. Daarna zorgden een verlies tegen Oekraïne en een gelijkspel tegen Roemenië ervoor dat ze een van de beste ploegen op de derde plaats waren.

Belangrijke wedstrijdinformatie

Spanje - Georgië: een onverwachte knock-out wedstrijd

EK 2024 Spanje Georgië voorspelling

La Furia Roja vervolgen hun deelname tegen een tegenstander die ze al in de kwalificatierondes hebben verslagen. Ze zijn een van de favorieten in het toernooi na een uitstekende eerste fase. De ploeg onder leiding van Luis de la Fuente was de enige met een perfecte score en een van de beste teams tot nu toe.

Aan de andere kant staat een team dat nooit ophoudt geschiedenis te schrijven. In hun allereerste deelname aan een Europees Kampioenschap versloeg het team onder leiding van Kvicha Kvaratskhelia Portugal op de laatste speeldag en eindigde als het op één na beste derde team. Ze hebben ook Georges Mikautadze, de topscorer van het toernooi met drie doelpunten.

Belangrijke wedstrijdinformatie

  • Zender: NPO1
  • Tijd: 21:00 (zondag, 30 juni 2024)
  • Plaats: Rhein Energie Stadion (Keulen, Duitsland)
  • Live volgen: Spanje - Georgië livescore

Frankrijk - België: een grootse ontmoeting

EK 2024 Frankrijk - België voorspelling

Een van de confrontaties waar het meest naar werd uitgekeken in de 16e ronde. Twee teams die in de eerste ronde werden bekritiseerd omdat ze niet aan de verwachtingen voldeden. In feite eindigden ze allebei op de tweede plaats.

Aan de ene kant wist Frankrijk op de eerste speeldag ternauwernood met 1-0 te winnen van Oostenrijk dankzij een eigen doelpunt van de tegenstander. Daarna ontnamen een doelpuntloos gelijkspel tegen het sterke Nederland en een gelijkspel tegen Polen hen de leiding.

België begon daarentegen verkeerd na de nederlaag tegen Slowakije. In hun wedstrijd tegen Roemenië pakten ze alle drie de punten en bezegelden ze hun ticket voor de Ronde van 16 met een doelpuntloos gelijkspel tegen Oekraïne. Een overwinning zou echter de eerste plaats in de groep hebben betekend.

Belangrijke wedstrijdinformatie

Portugal - Slovenië: een lastige klus

EK 2024 Portugal Slovenië voorspelling

De Lausitanen zullen gebruik willen maken van hun geweldige spelersgeneratie en het leiderschap van een referentiespeler als Cristiano Ronaldo om geschiedenis te blijven schrijven. Door de overwinningen op Tsjechië en Turkije kon de ploeg van Roberto Martinez de startopstelling op de laatste speeldag rouleren omdat ze al zeker waren van de eerste plaats.

Aan de andere kant staat Slovenië, het team dat vierde werd van de beste derde geplaatste teams. Tot nu toe zijn ze solide en hebben ze nog geen wedstrijd verloren. Met drie gelijke spelen in drie wedstrijden zijn ze een niet te onderschatten tegenstander.

Belangrijke wedstrijdinformatie

Roemenië - Nederland: kans om vertrouwen te tanken

EK 2024 Roemenië - Nederland voorspelling

Historische kans voor de Tricolorii, die voor de tweede keer in hun geschiedenis doorgingen naar de tweede ronde. Ze zullen op zoek zijn naar een evenaring van hun beste campagne ooit, toen ze in 2000 de kwartfinales bereikten. Dit keer eindigden ze als eerste in een groep die gedeeld werd met Oekraïne, België en Slowakije.

Aan de andere kant staat Oranje, dat in een zware poule is ingedeeld met Oostenrijk en Frankrijk. Met vier punten staan de mannen van Ronald Koeman bovenaan de ranglijst van best geplaatste ploegen en ze dromen ervan om het ver te schoppen op dit EK. Dan is Roemenië een goede tegenstander om vertrouwen te tanken na de wanvertoning tegen Oostenrijk. Maar de Roemenen mogen niet onderschat worden.

Belangrijke wedstrijdinformatie

Oostenrijk - Turkije: twee sterke outsiders

Austria vs Turquia

De laatste wedstrijd van de ronde gaat tussen de Oostenrijkers en de Turken, die elkaar sinds 2011 niet meer officieel hebben ontmoet.

Das Team kwam terug van een vroege tegenslag tegen Frankrijk, maar overwinningen op Polen en Nederland leverden hen de eerste plaats op en de kans om aan de minder geplaatste kant van de loting te spelen.

De Ottomanen pakten zes van de negen punten door Georgië en Tsjechië te verslaan en dromen ervan om het ver te schoppen op deze EURO. Hun beste optreden was in 2008, toen ze in de halve finale werden verslagen door Duitsland.

Belangrijke wedstrijdinformatie

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer