Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Tennis - ATP Kalender: Almaty, Stockholm, Antwerpen... Ontdek de toernooien van deze week en onze favorieten!

door Arjan Van Tongerloo | door Valeria Di Meglio

image Tennis - ATP  Kalender: Almaty, Stockholm, Antwerpen... Ontdek de toernooien van deze week en onze favorieten!
Na de Shanghai Masters 1000 is deze week een drukke week met 3 ATP-toernooien. Met het einde van het seizoen in zicht is het een van de laatste kansen voor spelers om 2024 af te sluiten met een titel.

Er is deze week geen tekort aan tennisvoorspellingen, gezien de line-up die wordt aangeboden! Met 3 ATP-toernooien op het programma is er geen reden om je te vervelen. Hier is onze analyse van de belangrijkste toernooien van de week.

ATP 250 Almaty

Voorspellingen ATP Almaty

In Almaty, Kazachstan zal de eerste ATP 250 hardcourttoernooi plaats gaan vinden. In dit toernooi is de Amerikaanse Frances Tiafoe de nummer 1 gerangschikte speler en de enige vertegenwoordiger van de huidige top 20 in het mannentennis.

Uitgeschakeld in de tweede ronde van de Shanghai Masters 1000 door Roman Safiullin en ook in de eerste ronde van het toernooi van Tokio door Brandon Nakashima, zal de Amerikaan graag de kans willen grijpen om dit jaar een van zijn laatste kansen van het seizoen om te keren in een toernooi overwinning. Frances Tiafoe heeft zeer goed gepresteerd in de andere hardcourttoernooien en kwam heel dicht bij de titel in Cincinnati, waar hij tweede werd achter de nummer 1 van de wereld Jannik Sinner.

Hij behaalde ook 5 overwinningen op rij op de US Open Grand Slam in september, waarbij hij 2 top 20-spelers in Ben Shelton en Grigor Dimitrov versloeg om de halve finale te bereiken tegen Taylor Fritz. Aangezien dat niemand hoger is gerangschikt dit tooernooi, ondanks de aanwezigheid van Karen Khachanov die hij in de halve finale zou kunnen ontmoeten of Alejandro Tabilo die het in de halve finale zou kunnen opnemen tegen Francisco Cerundolo, is hij de favoriet om dit toernooi voor het eerst te winnen en de titel toe te voegen die hij op deze ondergrond mist.

De Fransman Adrian Mannarino, die ook in Almaty is, is niet de favoriet voor dit toernooi, aangezien hij dit seizoen meer wedstrijden heeft verloren dan hij heeft gewonnen op hardcourt en dit jaar geen enkel toernooi heeft weten te winnen. Uitgeschakeld in de eerste ronde in Shanghai door de Amerikaan Zachary Svajda, 131e op de wereldranglijst en een gekwalificeerde speler, staat de Fransman, als 8e geplaatst, in hetzelfde gedeelte van de loting als de Amerikaan Frances Tiafoe en is het daarom onwaarschijnlijk dat hij verder zal komen dan de kwartfinales in dit toernooi.

Onze ATP Almaty voorspelling: Frances Tiafoe wint de titel

Wed op de ATP Almaty

ATP 250 Stockholm

De kampioen van vorig jaar, de Fransman Gaël Monfils, zal dit jaar niet aanwezig zijn om zijn titel te verdedigen tegen Pavel Kotov. In plaats daarvan zal nummer 1 geplaatste Andrey Rublev de favoriet zijn om de titel van dit jaar te winnen.

De Rus, die dit seizoen in Hong Kong aan het begin van het jaar een hardcourttitel won, is sindsdien kwartfinalist in Washington en finalist in Montreal als nummer 5 tegen Alexei Popyrin geweest. Er is geen twijfel mogelijk dat als hij de finale in dit toernooi bereikt, Andrey Rublev geen nieuwe kans mag missen om een titel aan zijn seizoen toe te voegen en meer dan ooit gemotiveerd moet zijn om deze keer niet te verliezen in de finale. Na te hebben verloren van Grigor Dimitrov bij de laatste acht van de US Open, zou de Rus graag de kans grijpen om wraak te nemen tegen de Bulgaar, die als derde geplaatst is in dit toernooi en zijn tegenstander zou kunnen zijn in de finale.

De andere twee geplaatste spelers, Casper Ruud en Tommy Paul, zijn ook kanshebbers dit toernooi, waarbij de Amerikaan dit toernooi goed kent nadat hij in 2021 de titel wist te winnen gewonnen, maar zijn huidige prestaties, zoals die van de Noor die 3 opeenvolgende wedstrijden heeft verloren, tonen aan dat de Amerikaan niet goed genoeg speelt om te kunnen concurreren met de andere kanshebbers.

Onze ATP Stockholm voorspelling: Andrey Rublev wint de titel 3.50

Wed op de ATP Stockholm

ATP 250 Antwerpen

ATP Anvers Voorspellingen

In dit ATP 250 toernooi reizen we deze keer af naar de Belgische stad Antwerpen voor de 9e editie van de European Open. Vorig jaar was het de Kazach Alexander Bublik, destijds de nummer 3, die de titel won in een finale van 2 sets tegen de Fransman Arthur Fils. Dit jaar is de nummer 1 gerangschikte de Australiër Alex De Minaur, maar zijn recente prestaties op hardcourt maken hem niet de favoriet om het toernooi te winnen. In feite heeft Alex De Minaur sinds maart slechts één toernooi op deze ondergrond gespeeld, ondanks een prima prestatie in de kwartfinales van de US Open. Sindsdien heeft hij geen succes meer gehad en bereikte hij de laatste acht in Indian Wells en Miami.

Nr. 2 gerangschikte Stefanos Tsitsipas heeft het de laatste tijd niet veel beter gedaan, nadat hij bij de laatste acht in Shanghai was uitgeschakeld en niet voorbij de eerste ronde in Tokio kwam, waar hij werd gestopt door Alex Michelsen, en nadat hij in de eerste ronde van de US Open verloor van Thanasi Kokkinakis, 79e op de wereldranglijst.

Tsitsipas, de favoriet voor het toernooi, heeft slechts 4 van zijn laatste 10 wedstrijden gewonnen.

Het is dus de nummer 3 gerangschikte, Felix Auger-Aliassime, die in het middelpunt van de belangstelling moet staan. De winnaar van het toernooi in Antwerpen in 2022, als nummer 2 geplaatst tegen de Amerikaan Sebastian Korda, moet dit seizoen nog een titel winnen en zou alles moeten geven in dit bekende toernooi om voor het einde van het seizoen een titel te behalen. Na een top 10-speler, Casper Ruud, in slechts 2 sets in Cincinnati te hebben verslagen, zou de Canadees Alex De Minaur in de halve finale kunnen ontmoeten en zou hij dat duel moeten kunnen winnen om de finale te bereiken en te laten zien dat hij net zo goed is als in 2022.

Onze ATP Antwerp voorspelling: Felix Auger-Aliassime wint de titel 3.75

Wed op de ATP Antwerpen
Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer