Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

De aftrap van het nieuwe voetbalseizoen 24/25

door François Boulogne | door François Boulogne

image De aftrap van het nieuwe voetbalseizoen 24/25
De komende weken gaat er in de grote competities en de Eredivisie eindelijk weer gevoetbald worden. De hoogste tijd om vooruit te blikken op de nieuwkomers dit seizoen in de Eredivisie en hoe het ervoor staat bij enkele topclubs. Zo zijn er in de Premier League dit seizoen met Erik ten Hag en Arne Slot twee Nederlandse trainers actief in de absolute top en hoe ziet het deelnemersveld er dit seizoen in de Eredivisie uit.

Eredivisie

Eredivisie 2024-2025

In de Eredivisie zijn er dit seizoen drie clubs die terugkeren op het hoogste niveau; Willem II, FC Groningen en NAC Breda. Willem II werd vorig seizoen met vier punten voorsprong op FC Groningen kampioen in de Eerste Divisie. FC Groningen op zijn beurt wist zich, een jaar nadat het degradeerde, weer terug in de Eredivisie te spelen. NAC Breda was als de nummer acht van de ranglijst een van de grote verrassingen in de nacompetitie. Al met al lijken Willem II en FC Groningen klaar om de strijd aan te gaan in de Eredivisie. Of NAC Breda zich kan handhaven dit seizoen is de grote vraag. De club uit Breda heeft met de Belgische trainer Carl Hoefkens in ieder geval een ambitieuze man aan het roer staan en trok afgelopen zomer ook een aantal nieuwe spelers aan.

Aan de bovenkant van de ranglijst lijken dit seizoen PSV en Feyenoord de lakens te gaan uitdelen. PSV als regerend landskampioen en Feyenoord als regerend bekerwinnaar. Onder deze twee lijkt het dit seizoen erg dicht bij elkaar te liggen. Zo lijkt Ajax op de weg terug, maar is het nog steeds niet op het niveau dat ze nastreven. Naast de Amsterdamse club is er bovendien met AZ, FC Twente en misschien een verrassing als FC Utrecht of NEC de nodige concurrentie in de subtop. Kijk voor de gedetailleerde wedstrijdinformatie en ontwikkelingen ook eens in onze Eredivisie voorspellingen.

Wedden op de Eredivisie

Premier League

Premier League 2024-2025

In de Engelse competitie lijkt het ook een spannend en interessant seizoen te worden. Manchester City zag vorig seizoen de concurrentie al inlopen, maar kon Arsenal uiteindelijk met twee punten voorblijven op de ranglijst. De Nederlandse kijkers kunnen helemaal hun hart ophalen dit seizoen. Gaat Erik ten Hag bijvoorbeeld na drie seizoenen eindelijk zijn stempel drukken of gaat hij toch de Kerst niet halen? De trainer van Manchester United redde vorig seizoen op het nippertje zijn positie door de FA Cup te winnen en mocht een paar grote transfers doen afgelopen zomer. De oefenmeester zal in ieder geval goed van start moeten gaan om de bestaande twijfels weg te nemen. In onze Premier League voorspellingen zal er elke wedstrijd naar de verwachtingen gekeken worden. 

Naast Erik ten Hag is er met Arne Slot nog een Nederlandse trainer in de Engelse top actief. De 45-jarige oefenmeester, die afgelopen zomer van Feyenoord overkwam, kende een veelbelovende voorbereiding met zijn nieuwe team, Liverpool. Echter staat de oud-speler van PEC Zwolle voor een grote uitdaging om de erfenis van zijn voorganger Jürgen Klopp te doen vergeten, die er bijna 9 jaar succesvol aan het roer stond.

Wedden op de Premier League

De overige voetbalcompetities

Naast het begin van het nieuwe competitieseizoen in Nederland en Engeland, beginnen ook in de andere landen de nationale competities. Iets waar de voetbalfans ook naar uit zullen kijken is de start van de competitie in Spanje. De traditionele top drie, Real Madrid, FC Barcelona en Atletico Madrid, hebben namelijk niet stilgezeten de afgelopen transferperiode en voegen een paar grote namen toe aan de Spaanse velden zoals Kylian Mbappé, Dani Olmo en Julián Álvarez.

Wedden op overige voetbalcompetities

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer