Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Euro 2024: onze favoriete basis 11 van speeldag 1 & wedtips voor speelronde 2

door Max Lanters | door Max Lanters

image Euro 2024: onze favoriete basis 11 van speeldag 1 & wedtips voor speelronde 2
De eerste dag van de groepsfase eindigde gisteren met Portugal tegen Tsjechië. Het was een goede gelegenheid voor onze experts om samen te komen en je hun typische XI voor de eerste speeldag te geven. Lees er hieronder meer over!

Onze basis XI voor Matchday 1 van Euro 2024

Teamindeling Sportytrader 1e speeldag groepsfase - Euro 2024

Hoewel sommige keuzes vrij moeilijk te maken waren, waren andere spelers zo indrukwekkend dat we geen andere keuze hadden dan ze op te nemen in deze XI. Je kunt onze rechtvaardigingen en argumenten hieronder lezen. Dit zijn spelers om in de gaten te houden voor al je Euro 2024 voorspellingen.

Doelman: Wojciech Szczęsny (Polen)

Teamtype Sportytrader 1e dag groepsfase - Euro 2024 - doelman

De laatste verdedigingslinie van Polen kon de nederlaag van Nederland niet voorkomen... Maar, zoals gewoonlijk, was de keeper van Juventus bij de les. Hoewel hij twee doelpunten tegen kreeg waar hij niets aan kon doen (een afgeketst schot en een schot van dichtbij), maakte hij een aantal reddingen en pareerbewegingen die zijn team in staat stelden om tot het einde in de wedstrijd te blijven en een punt te pakken tot het doelpunt dat aan het einde van de wedstrijd werd gemaakt.

Szczęsny zou nog steeds beter kunnen zijn met zijn voetenwerk en een paar losse ballen kunnen voorkomen, maar op de lijn blijft hij de man die Polen nodig heeft om te proberen zich te kwalificeren voor de laatste 16. Tegen Oostenrijk en daarna Frankrijk moet de keeper er nog staan.

  • Onze weddenschapstip voor de volgende wedstrijd: Polen minder dan 1.5 doelpunt tegen Oostenrijk (1.70 bij Unibet)

Full-backs: Dani Carvajal (Spanje) & Nathan Aké (Nederland)

Teamtype Sportytrader 1e dag groepsfase - Euro 2024 - flankspelers

We hoeven je niet meer aan hem voor te stellen. Al meer dan 10 jaar een vaste waarde bij Real Madrid en dit seizoen winnaar van zowel La Liga als de Champions League... De 32-jarige spaart geen enkele moeite en heeft net zijn eerste internationale doelpunt gemaakt, de 3-0 overwinning op Kroatië.

Met 3 punten, een clean sheet en een doelpunt heeft hij opnieuw een complete prestatie geleverd, slechts twee weken nadat hij scoorde in de finale van de Champion's League. Hij speelde opnieuw de hele wedstrijd, maakte 2 tackles, incasseerde 6 ballen en won 4 duels, terwijl hij geen enkele overtreding maakte. Een complete wedstrijd, zoals hij dit seizoen gewend is.

In een flexibel systeem wisselde Nathan Aké de hele wedstrijd tussen linksback en centrale verdediger en speelde hij voornamelijk op de flanken. En de Manchester City-speler leverde een uitstekende prestatie! Hij werd in de 87e minuut vervangen, raakte 76 ballen aan en gaf twee assists, de eerste voor de gelijkmaker van Cody Gakpo en de tweede voor de winnende treffer van Whegorst in de 83e minuut.

Aanvallend was hij altijd in de weer om te combineren en ruimte te creëren. Verdedigend stond hij ook zijn mannetje, hij won 100% van zijn duels (2/2)!

  • Onze weddenschapstip voor de volgende wedstrijd: Dani Carvajal levert assist tegen Italië (8.00 bij Unibet)

Centrale verdedigers: Radu Drăguşin (Roemenië) & Riccardo Calafiori (Italië)

Typisch Sportytrader team 1e dag groepsfase - Euro 2024 - centrale verdedigers

Radu Drăguşin, de 22-jarige centrale verdediger van Tottenham, speelde een geweldige wedstrijd tegen Oekraïne. Hij speelde de hele wedstrijd, had een clean sheet (3-0 winst) en was erg schoon.

Hij won gewoon 100% van zijn duels (3/3) en maakte niet de minste overtreding. Hij moest het echter opnemen tegen een lastige tegenstander in Artem Dovbyk, die net topscorer is geworden in de Spaanse competitie. Zijn plaats in dit XI is meer dan verdiend!

Vergis je niet, het was niet Alessandro Nesta op het veld tegen Albanië, maar Calafiori. Hij mag er dan wel zo uitzien, maar de Bologna-verdediger heeft nog niet de carrière of uitstraling van de illustere Italiaanse verdediger. De centrale verdediger, die dit seizoen een uitstekend seizoen beleefde onder Thago Motta, bevestigde dit in zijn eerste wedstrijd voor de Squadra Azzura op het EK.

Hij was solide en kon niets doen aan het doelpunt van Albanië na een fout van Di Marco, maar zijn elegantie viel veel toeschouwers op. Met in totaal 6 gewonnen duels, waarvan 100% luchtduels (3/3), veroorzaakte hij slechts één overtreding in de wedstrijd. In totaal raakte hij 117 ballen aan en speelde hij de hele wedstrijd.

  • Onze weddenschapstip voor de volgende wedstrijd: België wint niet van Roemenië met 2 doelpunten verschil (1.54 bij Unibet)

Middenvelders: Fabián Ruiz (Spanje), N'Golo Kanté (Frankrijk) & Michel Aebischer (Zwitserland)

Teamtype Sportytrader 1e dag groepsfase - Euro 2024 - middenvelders

PSG-middenvelder Fabián Ruiz leverde een uitstekende prestatie tegen Kroatië. Eerst zette hij Alvaro Morata fantastisch in stelling om de score te openen.

Daarna, voor de rust, toonde hij al zijn elegantie en techniek om zijn tegenstanders te passeren en het tweede doelpunt van Spanje te scoren. Met 67 aangeraakte ballen, 7 herstelde ballen en slechts 1 verdedigende fout, won hij ook nog eens 80% van zijn duels zonder de minste overtreding te maken. Een wedstrijd om nooit te vergeten!

Hoe kunnen we N'Golo Kanté niet opnemen in dit XI? De Franse speler, die niemand verwachtte in de ploeg van Didier Deschamps na zijn vertrek naar Saoedi-Arabië, was er meer dan! Hoewel iedereen bekend is met zijn uitstekende verdedigende vaardigheden, was hij ook aanvallend aanwezig, of het nu met de bal aan zijn voeten was of via zijn appèls.

De nr. 13 van Les Bleus was gewoon overal. Hij raakte 73 ballen aan, maakte 2 onderscheppingen en 3 tackles, recupereerde 6 ballen en verloor geen enkele verdedigende bal. DD moet erg blij zijn met zijn keuze...

Wat betreft de middenvelder van Bologna, wat een wedstrijd speelde hij tegen Hongarije! Eerst speelde hij een prachtige steekbal naar Kwadwo Duah, daarna scoorde hij het tweede doelpunt voor de Nati met zijn enige poging van de wedstrijd, een krullend schot dat in het zijnet van Péter Gulácsi belandde.

Als onvermoeibare werker voor zijn team zette hij Zwitserland op het goede spoor door beslissend te zijn bij de eerste twee doelpunten. Hij werkte ook verdedigend, pakte 3 ballen en won 50% van zijn duels.

  • Ons weddenschap idee voor de toekomst: N'Golo Kanté levert assist tegen Nederland (6.50 bij Unibet)

Aanval: Arda Güler (Turkije), Kai Havertz (Duitsland) & Jamal Musiala (Duitsland)

Sportytrader team 1e dag groepsfase - Euro 2024 - vooruit

Bij het aanvalstrio draait het uiteindelijk allemaal om jeugd! We beginnen met het Turkse goudklompje van Real Madrid, Arda Güler, die voor het eerst in zijn jonge carrière voor zijn land uitkwam in een groot toernooi. En we kunnen wel zeggen dat hij niet teleurstelde... Hij had een interessante eerste helft, gaf een paar gevaarlijke voorzetten en liet het publiek zijn bovengemiddelde technische vaardigheid zien, maar het was in de 65e minuut dat hij zijn immense talent liet zien.

Met zijn geweldige linkervoet stuurde hij een enorm krullend schot in de verre hoek van het net om Turkije weer op voorsprong te zetten. Toen hij in de 79e minuut van de bank kwam, werd hij de jongste Turkse doelpuntenmaker ooit op een groot toernooi. Hij raakte 60 ballen aan, scoorde met zijn enige schot van de wedstrijd, creëerde één kans, verzamelde 4 ballen en won 5 duels. Voor een 19-jarige niet slecht voor de eerste keer in een wedstrijd op dit niveau...

We besloten om Kai Havertz voorin te laten spelen. Als er geen 9 echt scoorde op deze eerste dag van de Euro 2024 groepswedstrijden. We dachten lang dat Benjamin Šeško, met Slovenië, zou scoren, maar hij slaagde er niet in het doel te raken ondanks een krachtig schot dat de paal raakte. De Arsenal-spits daarentegen scoorde 1 doelpunt en gaf een assist tijdens de Duitse tournee. Een speler die vaak werd bekritiseerd tijdens zijn tijd bij Chelsea en die niet alle Duitse fans in zijn zak heeft, maar die zijn plaats in dit XI verdient na zo'n goede eerste wedstrijd.

Tot slot hebben we gekozen voor Jamal Musiala, die een geweldige wedstrijd speelde tegen Schotland. Hij scoorde niet alleen een prachtig doelpunt met een zinderend schot via de onderkant van de lat, maar was ook alomtegenwoordig op het veld. Zijn technische vaardigheid staat buiten kijf, maar hij bezorgde de verdediging van de tegenstander veel problemen en deed het verdedigend geweldig. We hebben lang getwijfeld over Florian Wirtz, maar uiteindelijk kozen we voor de Beier, dankzij zijn algehele activiteit in de wedstrijd.

  • Onze weddenschapstip voor de volgende wedstrijd: Güler scoort tegen Portugal (4.80 bij Unibet)
Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer